O varovanju zasebnosti in piškotkih

Na našem spletnem mestu si prizadevamo, da bi vašo zasebnost varovali na najvišjem možnem nivoju, saj nam je to zelo pomembno. V nadaljevanju si preberite, kakšne podatke pridobimo, katere podatke hranimo in koliko časa (če sploh) to počnemo.

Kot na večini spletnih mest tudi pri nas v t.i. loge shranjujemo določene podatke (IP naslov, datum in čas, tip brskalnika, naslov obiskane strani). To je stvar samega strežnika in nam lahko zelo pomaga v primeru nedelovanja strani. Logi se samodejno brišejo po določenem časovnem obdobju.

Vaših podatkov, ki ste jih vpisali v obrazce na strani, nikakor ne bomo posredovali tretjim osebam (razen z ustreznim sodnim nalogom).

Si pa upravljalci pridržujemo pravico, da vam občasno pošljemo kakšno obvestilo, za katero bomo smatrali, da bi vam morda lahko bilo zanimivo ali pa se tiče varnosti oziroma delovanja teh strani. Vedno imate možnost, da v vašem profilu nastavite, da ne želite prejemati naših obvestil.

 

Piškotki (cookies)

Naše strani v piškotke shranjujejo zgolj podatke o trenutni seji (t.i. PHPSESSID) ter id obiskovalca, tako da v njih ni nobenih podatkov o vaši identiteti.

Za potrebe spremljanja obiska (štetje obiskovalcev) uporabljamo storitev Google Analytics, ki je nastavljena tako, da ne zapisuje vaših podatkov v piškotke. Ti piškotki so veljavni zgolj za našo domeno, kar pomeni, da zbiranje podatkov s strani drugih storitev ni možno.

piškotek domena vsebina / namen poteče
PHPSESSID vars-ce.si id trenutne seje ob koncu obiska
dovolim vars-ce.si dovoljenje za uporabo piškotkov 1000 dni
_ga vars-ce.si id obiskovalca (za analizo) ob koncu obiska
NID google.com id obiskovalca (Google+1 gumb) 6 mesecev


Facebook, Twitter, Google+ in ostala socialna omrežja
Če ste ob obisku te strani ostali prijavljeni v socialna omrežja in/ali druge storitve (npr. Facebook, Google, Twitter...), je možno, da vam bodo tudi ta omrežja preko socialnih vtičnikov na tej strani (npr. Facebook "Like" ali Google "G+1") nastavila svoje piškotke. Če teh piškotkov ne želite, se jim najlažje izognete tako, da se vsakič, ko takšno omrežje prenehate uporabljati, preprosto odjavite iz omrežja.

 

Več informacij

Priporočamo vam, da si pred morebitnim izklopom preberete, kaj piškotki sploh so in zakaj niso vsi piškotki slabi:

 

In kaj lahko storim?

Če želite, lahko uporabo piškotkov vedno izklopite oz. vklopite v vašem brskalniku. Zavedajte pa se, da po izklopu nekatere storitve na teh (in tudi drugih) straneh morda sploh ne bodo delovale ali pa ne bodo delovale pravilno.